Säsongspremiär för hockeyskolan

MB:s hockeyskola hade säsongspremiär i SDC-hallen under lördagen. Ett trettiotal barn var på isen för att testa på grunderna i ishockey blandat med lek under 50 minuters isträning. Hockeyskolan vänder sig i första hand till de som är födda 2008-2011 och som uppnått en viss färdighet på skridskor. Även barn i äldre åldersgrupper kan delta om de vill träna upp sig för att så småningom kvalificera sig för spel i lämpligt lag.

Hockeyskolan har säsongspremiär och samlas i mittcirkeln

Samling i mittcirkeln för genomgång

 

Hockeyskolan inriktar sig framförallt på skridskoteknik och spelträning med klubba och puck. Målsättningen är att till våren ha en stabil grupp som kan bilda ett lag för spel under hösten 2018. Föräldrar får vara med på isen och då gärna de som har viss erfarenhet av hockey.

I år leds MB:s hockeyskola av Caj Fahlström (t.v) och Michel Limem. Tillsammans med ledare och spelare från MB Hockeys övriga ungdomslag kommer de att leda utbildningen under säsongen 2017-2018.

Caj och Michel leder hockeyskolam

Hockeyskolans ledare.

 

Utrustning under hockeyskolam: Hjälm med galler, handskar, halsskydd, skridskor med skridskoskydd och klubba är obligatoriskt.  Allt eftersom kan det vara bra att skaffa sig skydd (armbågsskydd, benskydd, hockeybyxor, axelskydd, susp och damasker).  Bra startkit (youth) finns att handla i välsorterade sportaffärer.

Pris Hockeyskolan: 1000kr c:a 60 pass, 2-3 pass/veckan. I avgiften ingår även tillgång skridskoskolans ispass (utan klubba/puck).

Träningstider: Lördagar 12.00, onsdagar 17.00, from 30/9 – 2017, tom 24/3 – 2018.

Missade ni premiären är det inga problem att komma ner kommande veckor för att prova på.

Anmäl ditt intresse här »