Hallå Mats Fingal !

Jag ställde ”FEM snabba frågor” till Mats Fingal som är tränare för MB’s A-lag:

Fråga 1: En vinst och en förlust efter jul/nyårsuppelet, hur är stämningen i laget inför fortsättningen av alltvåan? 
 
Mats: Vi är aldrig nöjda med att förlora matcher och vi ska inte försöka gömma oss och skylla på yttre omständigheter men det är svårt att orka vinna matcher då man har kort om folk p.g.a. skador och sjukdomar, vi kom t.ex. till spel i Väsby med 5 backar. Vi siktar på snabb revanch i kvällens match mot Botkyrka borta.
 
Fråga 2: När bedömmer du att alla/de flesta skadade spelarna är tillbaka igen?
 
Mats: De börjar komma tillbaka en efter en och till kvällens match har vi fått tillbaka ytterliggare nån eller några, så de flesta är tillbaka inom ett par veckor. Däremot så är det lite osäkrare med Danne Selin som har en krånglande fot och likaså Adnan Mlivic som även han är fotskadad.  
 
Fråga 3: Fredrik Berg är ny från Vallentuna, berätta lite mer om hans bakgrund! (moderklubb, var han spelat tidigare som senior etc) 
 
Mats: Fredrik är egentligen en MB kille, han har spelat de flesta av sina senaste säsonger i MB. Förra året spelade han i Trångsund och började denna säsong i Vallentuna men väljer nu att flytta ”hem” till MB. Vi hoppas Fredrik ska trivas för om man trivs kommer spelglädjen och med spelglädje kommer bra prestationer och med bra prestationer vinner man matcher, Enkelt, eller hur? Säger Fingal med ett stort leende.

Fråga 4: Hur har samarbetet med Mathias Wrååk fungerat?
 
Mats: Mycket bra, det märktes tidigt att Wrååk har massor med hockeykunnande och vi bollar idéer och tankar och kommer till de flesta beslut tillsammans. Vi har vid några tillfällen t.o.m sagt att ibland är vi alldeles för överens om vissa saker att det knappt ens behöver diskuteras. Vidare skulle jag ha det mycket svårare utan Wrååk då jag lätt blir uppspelt och engegerar mig i saker och vissa detaljer ”glöms” bort men då är Wrååk där och påminner. 
 
Fråga 5: Om jag säger MB i division-1 nästa säsong vad säger du då? 
 
Mats: Haha, ja, det är det vi jobbar för, vi vet att det är en lång väg att gå men allt vi gör, varje träning, varje fys, varje beslut, ja allt vi tar oss för görs med ett slutmål som är just MB tillbaks i Divison 1.

Heikki: Tack för interjuvn!

Mats: Varsågod! Du kommer väl till ishuset i Tumba ikväll?

Heikki: Det vet du, vi ses där!