Första träningsmatchen för A-laget

Tommy Orre, 51, ny tränare i MB Hockey

MB Hockeys A-lag spelar på fredagskvällen säsongens första träningsmatch då Skarpan (Skarpnäcks AIK) kommer på besök. Tränare Tommy Orre ser fram emot att få komma igång med matchspelet.
– Det ska bli riktigt kul att det drar igång nu och att vi får börja tävla igen, säger han.

I kväll fredag spelas årets första träningsmatch för A-laget som denna säsong tillhör HockeyFyran Södra Stockholm. För motståndet står Skarpnäcks AIK (Skarpan) som tillhör HockeyFyran Mellersta Stockholm. Spelschemat för serien finns på denna sida.

I fjol var MB Hockey en vinst ifrån att kliva upp till division 3, så räkna med ett väldigt taggat lag direkt från start denna säsong. Framför allt nu när truppen har förstärkts med några riktiga toppnamn. Tränare Tommy Orre kan till exempel glädja sig åt att Jeff Karlborg , som debuterade i MB Hockey redan 2005, återvänder till klubben efter spel med Hammarby Hockey i division 1 där han gjorde 58 matcher under två säsonger 2016-2018.

– Jeff är så klart en toppenspelare och en toppenkille att ha i laget. Dessutom har vi fått in Jakob Hammarlund från HC Örnen i division 3 som också spetsar till laget rejält. Det har sett riktigt bra ut på träningarna hittills. Farten har gått upp ett snäpp jämfört med i fjol. Kan vi ha samma fart på matcherna så kommer vi att vara svårstoppade i år, säger Tommy Orre.

Till kvällens träningsmatch i SDC-hallen får dock Tommy Orre klara sig utan flera av sina ordinarie spelare. Sjukdomar och skador gör att upp till åtta spelare missar matchen. Istället mönstras endast tre femmor och nye målvakten Gustav Ericsson mellan stolparna.

– Vi har en trupp på 27 spelare men idag får jag endast ihop 15 utespelare. Jag hoppas vi kan få ihop fyra träningsmatcher totalt innan serien börjar om en månad, säger tränare Tommy Orre.

Träningsmatchen mellan MB Hockey och Skarpan spelas ikväll fredag 14 september i SDC-hallen med nedsläpp 19.30. Det är gratis entré, välkomna!