Välkommen till vår Hockeylek- och Hockeyskola 2021/2022

Hockeyskola_2015

Vill ditt barn spela ishockey eller lära sig att åka skridskor? Anmäl er till stockholms kanske bästa skridsko- och hockeyskola!

Vi har 3 stycken hockeyskolor, läs om dem nedanför.

Vi bildar lag för spelare födda 2014! Kontakta vår sportchef Anton Elving om du är intresserad av att vara med! anton.elving@mbhockey.se

Vi startar Hockeyskolan lördagen den 25 september 2021 kl 12.00. Vi kommer även denna säsong att starta lag för spelare födda 2014.

Hockeylek startar lördagen den 2 oktober kl 11.00. I båda fallen är du såklart även välkommen att starta vid ett senare tillfälle.

Tjejhockeyskolan startar lördag den 2 oktober 10.00
föranmälan görs vi formulär.

MBs Hockeylek–och Hockeyskola är till för alla tjejer och killar som vill lära sig skridsko-och hockeyteknik, men som framförallt vill ha roligt på isen. Det är gratis att prova på ett par gånger.

Tjejhockeyskolan

Nytt för i år är vår tjejhockeyskola, vi har ca 20 spelare anmälda till vår hockeyskola som enbart är för tjejer. Träningarna är lekfulla och bedrivs av ledare som är utbildade i Svenska Ishockeyförbundets projekt Tre Kronors Hockeyskola. Här ligger allt fokus på grunderna i skridskoåkningen samt upptäcka glädjen till världens roligaste idrott.

För att delta i tjejhockeyskolan behöver du:

 • Hjälm med galler (för att skydda ansikte och mun)
 • Skridskor
 • Skridskoskydd (så att föräldrar kan knyta skridskor utanför ishallen)
 • Halsskydd
 • Handskar
 • Hockeyklubba

Anmäl ditt intresse här »

Hockeylek

Hockeylek har ersatt den tidigare skridskoskolan och är anpassat för spelare födda 2015 och yngre. Det går också bra att anmäla sig om man är äldre. Fokuset ligger på att lära sig skridskoåkning med hjälp av organiserad lek och hockeyinspirerade övningar. Hockeylek passar alltså bäst för de spelare som inte har så mycket skridskovana och vill lära sig att åka och spela ishockey. Inga föräldrar är tillåtna på is eller i ishallen.

För att delta i Hockeylek behöver du:

 • Född 2015 eller yngre
 • Hjälm med galler (för att skydda ansikte och mun)
 • Skridskor
 • Skridskoskydd (så att föräldrar kan knyta skridskor utanför ishallen)
 • Halsskydd
 • Handskar
 • Hockeyklubba
 • Tider för Hockeylek är lördagar mellan 11.00 – 12.00

Pris Hockeylek: 500kr c:a 20 pass, 1 pass/veckan, Lördagar 11.00, 2/10-2021 – 26/2-2022            

Anmäl ditt intresse här »

Är ditt barn äldre än 2014 och har spelat ishockey tidigare rekommenderar vi att du anmäler ditt barn till Hockeyskolan
Vid frågor kontakta kansliet@mbhockey.se
Är du som förälder intresserad av att hjälpa till som ledare? kontakta Anton (sportchef) på anton.elving@mbhockey.se


Hockeyskolan

Hockeyskolan vänder sig i första hand till de som är födda 2012-2015 och som uppnått en någon form av färdighet på skridskor.

Vi kommer denna säsong att starta lag för spelare födda 2014 (anmäl ditt intresse att delta i laget till anton.elving@mbhockey.se).

Även barn i äldre åldersgrupper kan delta om de vill träna upp sig för att så småningom kvalificera sig för spel i lämpligt lag. Här handlar det om mer kvalificerad träning i framförallt skridskoteknik men även om spelträning med klubba och puck. Målsättningen är att till våren ha en stabil grupp som kan bilda ett lag för spel under hösten 2020. Även här kan en del föräldrar vara med på isen, men då gärna de som har viss erfarenhet av hockey. Självklart blir det också pris- och diplomutdelning när vi avslutar nästa år.

Utrustning: Hjälm med galler, handskar, halsskydd, skridskor med skridskoskydd och klubba är obligatoriskt.  Allt eftersom kan det vara bra att skaffa sig skydd (armbågsskydd, benskydd, hockeybyxor, axelskydd, susp och damasker).  Bra startkit (youth) finns att handla i välsorterade sportaffärer.

Pris Hockeyskolan: 1000kr c:a 60 pass, 2-3 pass/veckan. I avgiften ingår även tillgång skridskoskolans ispass.

Träningstider: Lördagar 12.00, onsdagar 17.00, from 25/9 – 2021, tom 12/3 – 2021.

Anmäl ditt intresse här »

Är ditt barn äldre ber vi er i första hand ta kontakt med det lag som representerar den åldersgruppen, till exempel Team 06. Tränarna bedömer sedan om det behövs lite extra träning i form av hockeyskola eller träning i ett yngre lag.

Hockeyskolan och skridskoskolan bedrivs i vår egen ishall, SDC-hallen i Sätra, Björksätravägen 2, 127 36 Skärholmen).

Vid ytterligare frågor, information och anmälan:

Ring vårt kansli på telefon 08-7089893, alternativt maila till kansliet@mbhockey.se eller till ungdomsansvarig anton.elving@mbhockey.se