Tobias Tschöp gör comeback i MB inför seriefinalen

Tobias Tschöp, här kapten i Huddinge Hockey, gör comeback i MB.

Tobias Tschöp, här kapten i Huddinge Hockey, gör comeback i MB.

MB Hockey får en mycket välkommen förstärkning i laget inför seriefinalen mot Drevviken HC. Tobias Tschöp, med meriter från HockeyAllsvenskan med AIK och Huddinge Hockey, gör comeback i MB Hockey. Tobias var ju  dessutom vår lagkapten under fyra säsonger mellan 2012-2016.
– Det känns jättebra, han går direkt in i förstalinan med Linus Svan och Christer Vikström, säger tränare Tommy Orre inför kvällens match.

MB Hockey går som tåget i AllFyran Stockholm Fortsättning B och har fem raka segrar så här långt. Dessutom hela 45 mål framåt som visar att anfallsspelet lossnat rejält efter nyår. Nu får laget dessutom en högklassig förstärkning framåt i form av 33-årige Tobias Tschöp som gör comeback i kväll. Tobias spelade fyra säsonger i division 2 med MB Hockey, var lagkapten då, och en notorisk assistmaskin. Dessutom svarade han för 15 mål på 28 matcher säsongen 2015-2016. Nu går han direkt in i MB:s förstafemma tillsammans med Linus Svan och Christer Vikström bredvid sig.

– Tobias Tschöp är en väldigt klok spelare som åker rätt hela tiden. Jag hoppas han kan göra vårt anfallsspel ännu bättre, säger tränare Tommy Orre som under torsdagens träning nötte power play med två PP-femmor där Tschöp var speldirigent i PP1.  Tommy Orre berättar vidare att han var väldigt nöjd med torsdagsträningen med tre målvakter och fyra femmor på isen. Och att han tänker ge 17-årige succémålvakten Oskar Tördal chansen från start i seriefinalen.

– Oskar är värd den chansen. Han har hjälpt oss mycket i två matcher nu och har förtjänat att ha förstaspaden i dag. Sen är det precis som på övriga platser konkurrens framöver som gäller, säger Tommy Orre.

Förutom Tobias Tschöp som gör comeback i kväll har ytterligare tre tidigare MB-spelare återvänt till laget under säsongen. Poängmaskinen Christer Vikström, backen Rasmus Sahlström och back/forwarden Martin Blystedt.

Tommy Orre berättar också att ytterligare starka nyförvärv är på gång till laget. Dels Tom Noremo, forward född -89, som via MB Hockeys J20-lag spelade i MB:s A-lag tre säsonger 2013-2016. Och dels två spelare till från IFK Salem och HC Örnen.
– Ingen av dem är med i kväll, men vi hoppas att någon av dem kan vara med till nästa vecka, säger Tommy Orre.

På minuskontot finns också backen Kristoffer Lärka som gjorde sin sista träning med MB förra veckan efter att ha blivit värvad till Härnösands AIK för resten av säsongen. Ett lag som spelar i AllTvåan.
– Det är synd, för Lärka är en riktig toppback. Men vi är glada för hans skull, han får chansen att spela upp dem i division 1 och vi hoppas att han kan komma tillbaka till oss nästa säsong istället, säger Orre.

Avslutningsvis, seriefinal ikväll mot Drevviken som ligger tvåa i tabellen tre poäng efter er, tankar inför matchen?

– Vi ser fram emot kvällens match. Vi vet att motståndarna kan spela tufft, så det gäller för oss att inte stå med mössan i handen när matchen börjar. Hockeymässigt tror jag att vi ska vara bättre än dem. Målsättningen är att det ska skilja sex poäng mellan oss efter i kväll, avslutar Tommy Orre.

MB Hockey – Drevviken HC. Nedsläpp 19.30 i SDC-hallen. Fritt inträde. Välkomna!!