Team 08 mästare i Danijela Rundqvist Cup

MB Hockey Team 08 cupmästare i Danijela Rundqvist Cup.

MB Hockey Team 08 cupmästare i Danijela Rundqvist Cup.

MB Hockey Team 08 åkte på söndagen till Danijela Rundqvist Cup på Grimsta IP för lagets första helplanscup. Det blev en mycket lyckad turneringen som MB till slut vann efter en mycket spännande final mot Almtuna.

– Jag är otroligt stolt över killarnas insats under hela cupen. De jobbade hårt för varandra och spelade en väldigt bra ishockey för att vara de första matcherna någonsin på helplan för oss, säger Team 08:s team manager Lotta Gulin.

MB Hockey och Almtuna vann båda de tre första gruppspelsmatcherna i cupen och möttes sedan i en rafflande final. MB tog snabbt ledningen med 2-0 innan Almtuna vände med tre snabba mål. Sedan fick MB jobba i kapp tre gånger om och avslutningen av matchen bjöd på flera chanser för båda lagen innan slutsignalen gick. 5-5 vid full tid. Då väntade sudden death i spel 4-mot-4 där MB visade sig starkast och redan i andra bytet satte avgörande 6-5. Stor glädje bland spelare, ledare och stöttande föräldrar på plats.

– En väldigt välarrangerad turnering av Hässelby/Kälvesta och jättebra för lagsammanhållningen att få vara på cup och spela fyra matcher tillsammans under en dag, avslutar Lotta Gulin.

Se Team 08:s avgörande suddenmål nedan