Team 03 med tre segrar och en strafförlust i Falköping

Team 03 på cup i Falköping

Team 03 på cup i Falköping

MB Hockey Team 03 var på Blue Riders Cup för U15 i Falköping i helgen. Efter tre segrar i gruppen blev det ett tufft uttåg i semifinalen efter strafförlust.
– Vi tar med oss att vi förblev obesegrade under ordinarie matchtid genom hela cupen, säger tränare Jesper Möller.

Team 03 samlades på fredagseftermiddagen vid SDC-hallen för bilfärd till Falköping i Västergötland och turneringen Blue Riders Cup. Taggade till tårna inleddes lördagen på bästa sätt med seger 2-1 mot IF Mölndal Hockey.

Därefter väntade arrangörsklubben Falköping Blueriders i match 2. En match där hemmalaget dominerade skotten fullständigt (44-9) men där MB gjorde matchens enda mål. Mac Mählkvist i MB-målet storspelade när det behövdes som bäst och belönades med guldhatten och Matchens Riddare-tröjan (se bild nedan).

Sista gruppspelsmatchen vann sedan MB Hockey med 5-2 mot Sudrets HC. Gruppsegern bärgad.

Mac Mählkvist i Team 03, matchens riddare.

Mac Mählkvist i Team 03, matchens riddare.

I semifinalen senare samma dag väntade sedan Sudret igen. Och då bjöd gotlänningarna på betydligt bättre motstånd. Matchen slutade 2-2 efter full tid och därefter vann Sudret straffläggningen. Trots fyra matcher utan förlust under ordinarie speltid fick MB se finalen från läktaren. Snopet.

– Vi är superstolta över killarna som vann alla gruppmatcherna. Vi låg under med 0-2 tidigt i slutspelsmatchen men kvitterade och pressade på för ett avgörande men tiden räckte inte till. Matchen gick till straffar och det är alltid ett lotteri där vi tyvärr förlorade.  Vi får ta med oss att vi vann alla grundspelsmatcher och  alltså förblev obesegrade under ordinarie matchtid genom hela cupen, konstaterar lagets tränare Jesper Möller och fortsätter:

– Vi tar med oss bra försvarsspel, många olika spelare i poängprotokollet och bländande målvaktsspel. Vi laddar nu om och fortsätter tränar vidare intensivt och koncentrerat under våren och ser fram emot tuffa matcher i vår egen hemmacup och upptakten till U16.