Suddenseger för MB – nu väntar retur på torsdag

Martin Blystedt, tvåmålskytt mot CCCP.

Martin Blystedt, tvåmålskytt mot CCCP.

MB Hockey vann match 1 mot CCCP HC från Sigtuna i play off till Kvalserien. Det krävdes dock seger i sudden sedan hemmalaget hämtat in MBs tvåmålsledning under den sista matchminuten varav kvitteringen kom med endast en sekund kvar. 

Det såg att bli en säker seger för MB Hockey när play off-spelet inleddes borta mot CCCP HC. Ledning redan i första bytet (00.20) och 5-2 till MB efter den första perioden. Hemmalaget vägrade dock att ge sig och jobbade sig närmare och närmare under period 2 och 3. MB hade dock en betryggande ledning med 6-4 med en minut kvar av matchen, men som alla vet kan det svänga fort i ishockey. Reduceringen till 5-6 kom med 41 sekunder kvar och kvitteringen med ynka 1 sekund innan matchen var slut.

MB kunde dock samla ihop sig efter den kallduschen och avgjorde matchen i sudden. Tobias Tschöp sist på pucken efter ett långt power play spel 4-mot-3. 7-6 till MB Hockey.

Nu väntar returmatch på torsdag i SDC-hallen. Vinner MB Hockey även den matchen så är laget klart för kvalserien till division 3. Matchen börjar 19:30 och det är fri entré. Välkomna!

Matchfakta CCCP HC – MB Hockey:

Resultat: 6-7 (2-5,1-0,3-1,0-1)

Skott: 25-46

Mål MB Hockey: Martin Blystedt (2), Tobias Tschöp (2), Linus Svan, Gustav Almlöf, Calle Carnlöf.