SEGER MOT BAJEN FANS I PREMIÄREN AV ALLTVÅAN

Vi fick en tuff lottning med Bajen Fans i första omgången i Alltvåan, dessutom har vi en lång skade och sjuk lista vilket gjorde att vi idag mönstrade 9 ordinarie forwards plus en från AJ samt endast 5 backar.

Första perioden: känslan av första perioden är att vi är en aning tveksamma men följer gameplan bra och det verkar vara samma melodi för Bajen då inte många chanser skapas åt något håll, vi tycker vi har ett litet spelövertag men det är Bajen som tar ledningen på ett slumpmål, en lyra från blå som går över de spelare som är framför mål vilket gör att en skymd målvakt inte ser pucken förrän det är försent. Vi skapar ett par lägen men inget riktigt hett. likväl som vi inte släpper till några stora farligheter utan det känns som vi båda väntar på att matchen ska ta fart.

Andra perioden: Vi gör en sämre period. vi får ingen fart på skridskoåkningen, vi skapar knappt ett enda farligt målläge. Vi får vara glada för att inte Bajen heller verkar vara på tårna utan vi klarar att freda vårt mål vilket gör att 1-0 till hemmalaget står sig inför slutakten.

tredje perioden: Nu sätter det lite bättre fart. vi skapar lite farligheter och jagar för kvittering vilken även kommer. Vi drar på oss ett par utvisningar för mycket och med det får Bajen ett visst spelövertag men deras farligste lägen kommer dock i spelet 5-5. Vi får bra med energi i laget av vår kvittering och nån minut senare kan vi ta ledningen med 2-1, det är nu c:a 3 minuter kvar på matchen och vi ska nu gå från att ha jagat i c:a 40 minuter till att försvara ledningen. Vi har bra koll på händelserna och styr ut deras attacker i hörnen och när väl pucken kommer in mot vårt mål har vi gubbar på rätt plats och kan spela undan. Tyvärr för oss är det precis en sån situation som ska ge Bajen kvitteringen, vi försvarar oss bra och ska bara lyfta iväg pucken men får en felträff som landar i gapet på framrusande motståndare som sätter kvitteringen. 2-2 står sig sedan sista minuten och vi går mot overtime.

Fjärde Perioden: vi spelar bra försvarsmässigt och låter inte Bajen skapa några stora chanser, vi skapar inte heller några direkta farligheter utan vi hamnar i straffläggning där vi gör mål på första straffen och sedan blir resterande fem straffar utan utdelning vilket ger oss extra pinnen.

Summering: Vi gör en ganska gedigen match utan att nån gång riktigt lyfta. Vi hamnar i underläge och jagar kvittering stor del av matchen. Vi går på två högerbackar och med detta kanske vi tappar lite av den offensiva krafften i backspelet. Vi visar grymt bra moral och hjärta genom att först kvittera och sen ta ledningen sen genom att resa oss och ta extra poängen efter att tappat ledningen med så kort tid kvar på matchen. Nu laddar vi om inför hemmamatchen mot Haninge på tisdag.