Seger i hemmapremiären för A-laget: ”Snäppet bättre på allt”

Michel Limem, spelare i MB Hockey, efter matchen mot Lidingö Islanders

Michel Limem, spelare i MB Hockey, efter matchen mot Lidingö Islanders

 

MB Hockey tog sin andra raka seger i hockeyfyran när Lidingö Islanders gästade SDC-hallen på fredagen. Segersiffrorna skrevs till 6-1 efter en stark start på matchen med 3-1 och 3-0 till MB efter de två första perioderna.

Segern blev dock kännbar för MB:s Michel Limem som förutom en assist  åkte på både en lårkaka i första perioden och en tackling mot huvudet i slutperioden.

– Det är andra matchen i rad som jag får en tackling mot huvudet. Den här träffade dessutom rakt på näsan så att det blev blodvite. Dessutom fick jag en bentackling i första bytet som gav en lårkaka. Det är tur att vi har folk i båset som kan hjälpa till med behandling direkt, säger Michel efter storsegern.

Hur mår du idag, två dagar efteråt?

– Det är ömt i näsan och munnen, men stelheten i låret börjar släppa nu. Jag räknar med att träna som vanligt i morgon.

Michel och MB Hockey gladde annars premiärpubliken med en fartfylld ishockey som gästerna inte hängde med i. Tränare Tommy Orre kunde mönstra 17 utespelare och fyra forwardspar för första gången den här säsongen, vilket gav utslag under matchen. Det var spel mot ett mål från första nedsläpp och Christer Wikström, som blev spelklar för MB just inför den här matchen, tackade för förtroendet genom att sätta ledningspucken redan efter 1.28 i första perioden. Christer gjorde sedan ytterligare ett mål.

– Lidingö orkade inte hålla det tempo vi satte upp och det kändes som om vi var snäppet bättre på allt. Vi hade bra fart på skridskoåkningen och bra snurr i deras zon och skapade lägen för varandra. Vi lät pucken göra jobbet. Och när de väl skapade chanser så hade vi ett väldigt stabilt målvaktsspel. Stoffe (Christopher Wikberg) är toppen där bak och inger ett lugn till hela laget, säger Michel Limem.

Förutom bra målvakt och anfallsspel så gladdes även Michel av den stora premiärpubliken. Uppåt hundra åskådare, många spelare från MB:s ungdomslag, hade tagit sig till SDC-hallen på fredagskvällen.
– Det var verkligen toppen med det publikstöd vi fick, säger Michel, som utöver att spela i MB:s A-lag även är tränare för hockeyskolan och Team 06 i MB Hockey.
– De var kul att se så många från mina lag och deras föräldrar i publiken, det bidrar verkligen till att man vill kriga vidare på isen trots de smällar man får. Då vill man inte sluta spela!

 

Nu väntar ny match i hockeyfyran redan på onsdag för MB Hockeys A-lag.  Denna gång mot Vällingby på bortais. Nästa hemmamatch är onsdagen den 1 november mot Skarpnäcks AIK.

 

Matchfakta:
MB Hockey – Lidingö Islanders 6-1 (3-1,3-0,0-0)
Skottstatistik: 34-19
Utvisningar: 6-4
Mål MB Hockey: Christer Wikström 2, Pontus Benke, Gustav Almlöf, Maximilian Stenmark, Adrian Nygren.