Regler – SDC-hallen pga COVID-19 

På rekommendation från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet har vi valt att ta till följande åtgärder och regler, för att vi inom MB Hockey ska kunna fortsätta med vår verksamhet samtidigt som vi minimerar risken för smittspridning.

  1. Max 50 personer får vistas i ishallen samtidigt.
  2. Alla spelare kommer till ishallen tidigast 10 min innan ispasset börjar, ombytta och klara, ev kan skridskor knytas i båset eller allra helst på bänken utanför baksidan av ishallen vid dörren bredvid ismaskinen. 
  3. För de som behöver ta sig själva till hallen och därför inte kan byta om innan håller vi omklädningsrummen öppna men där gäller att man håller stort avstånd till varandra och snabbt byter om både före och efter, dvs max 10 minuter.
  4. Alla spelare och ledare (förutom en materialare som återställer efter träningen) ska ha lämnat ishallen senast 5 minuter efter ispassets slut. Alltså när istiden är slut skall allt vara klart för att snabbt kunna lämna ishallen så att nästa lag kan komma in.
  5. Inga omklädningsrum bör i övrigt användas – smittorisk.
  6. Endast det lag/grupp inkl ledare som har träning, ungdomsansvarig samt ishallspersonal får vistas i ishallen. INGEN annan (läs föräldrar syskon, övriga spelare osv.)
  7. All fysträning ska ske utomhus, gymmet är tills vidare stängt pga smittorisk och för att klara max antal individer i ishallen.
  8. Alla spelare ha med sig egen vattenflaska. OBS Förbjudet att dricka direkt ur kranen vid båset.
  9. Undvik övningar med mycket närkontakt på isen och undvik närkontakt helt utanför isen.
  10. Externa aktörer som hyr istid informeras om hur vi agerar inom MB Hockey enligt ovan och har sedan eget ansvar för sin verksamhet och att den följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer samt motverkar smittspridning.

Med dessa regler hoppas vi kunna fortsätta bedriva verksamheten resten av säsongen. Om alla hjälper till så kommer det här blir bra! Vid frågor – kontakta ungdomsansvarig Anton Elving (anton.elving@mbhockey.se) eller ordf. Johan Lansgard (johan.lansgard@mbhockey.se)