Proppen ur när MB tog sin första seger i Kvalserien

Jubel när MB äntligen sätter första pucken hemma mot Solna SK.

Jubel från målskytten Calle Carnlöf (nr 7) när MB äntligen sätter första pucken hemma mot Solna

MB Hockey tog sin första seger i Kvalserien då Solna SK besegrades med 8-5 i SDC-hallen. En mäktig andraperiod av MB Hockey, då underläge 1-3 vändes till 5-3, lade grunden till segern. Nu lever hoppet om att bli tvåa i tabellen för vidare kvalspel.

Solna SK besegrade MB Hockey i lördags med 4-1 trots att MB sköt nästan dubbelt så många skott under matchen. Då var skillnaden en storspelande målvakt i Solna. När lagen möttes igen i SDC-hallen på måndagen såg det inledningsvis likadant ut. Solna gjorde mål på sina chanser medan MB kammade noll i den första perioden.

Scenförändringen i mittperioden var dock enorm. Tränare Tommy Orre matchade förstafemman hårt och samtidigt som gästerna drog på sig flera utvisningar i rad blev det ett mäktigt tryck mot Solnamålet. Och till slut kunde kapten Calle Carnlöf sätta 1-2 i power play fint framspelade av Tobias Tschöp. Solna hann visserligen med ytterligare ett mål framåt i bytet efter, men sedan var det MB för hela slanten. Fyra MB-mål till hann det bli innan perioden var slut och publiken bjöds på riktigt snygga mål. Veteranen Per Ekberg dunkade in ett slagskott från blå i krysset och Niclas Sörensen visade prov på grym skridskoåkning när han satte ett mål i box play efter att ha åkt i från motståndarna. MB kunde ha gjort uppåt tio mål i perioden med tanke på det tryck och antal skott mot mål (18) som laget producerade i mittperioden. Gästerna, som endast gick runt på två femmor, kroknade tidigt i perioden och kan tacka sin storspelande målvakt att de inte låg under med mer.

Period 3 sedan blev sedan en transportsträcka. Gästerna fortsatte att gå på knäna och MB fortsatte att ösa på framåt. Mikael Tomt satte två mål till för MB innan gästerna gjorde sista målet i matchen bakom MB-målvakten Oskar Tördal, slutresultat 8-5.

Segern innebär att MB är trea i gruppen på tre poäng efter fyra matcher. Det finns fortfarande en teoretisk chans på andraplatsen om laget vinner de två kvarvarande matcherna, vilket i så fall innebär play off mot den andra kvalseriens tvåa. Närmast väntar superviktiga hemmamatchen mot HC Liljan på onsdag i SDC-hallen. Nedsläpp 19.00.

1 Tierps HK 4 4 0 0 25:5 (20) 12 0 0 0 0

2 Solna SK 4 2 0 2 16:17 (-1) 6 0 0 0 0
3 Mälarh/Bre Hockey 4 1 0 3 18:21 (-3) 3 0 0 0 0
4 HC Liljan 4 1 0 3 10:26 (-16) 3 0 0 0 0