Ny toppeninsats av MB när Sollentuna besegrades borta

Bättre och bättre dag för dag. MB:s formkurva fortsätter att peka spikrakt uppåt. På fredagskvällen kom en ny skön trepoängare i Alltvåan borta mot svåra Sollentuna HC.

Efter en tam förstaperiod vaknade MB till liv och fullkomligt körde över hemmalaget. MB vände matchen och förvandlade trista 1–2 till övertygande 4–2.

– Jag är helnöjd. Efter första perioden svarade grabbarna för en jättebra match, skrattar tränaren i MB, ”Lelle” Carlsson, som nu fick se sitt lag klättra upp till tredje plats i Alltvåan. Just nu ligger laget bara tre poäng efter serieledaren Haninge och två poäng efter Bajen Fans. På fjärdeplatsen ligger Värmdö.

Ettan till fyran får chansen att kvala till div I.

”Lelle” Carlsson själv bidrog i alla högsta grad till segern. När Sollentuna hade 1–0 och trummade på för fullt, tog ”Lelle” en oväntat tidig time out. Redan i slutet av första perioden. ”Lelle” fick då åter fart på laget och bara 19 sekunder senare gjorde Marcus Gustafsson förlösande 1–1.

Marcus mål var en riktig delikatess. I bästa ”Foppa”-stil fintade han i sitt friläge bort hemmamålvakten så det stod härligt till.

Efter att Sollentuna återtagit ledningen när MB spelade fem-mot-fyra (!) var det slut med misstagen för MB:s del. MB tog tag i allt. Och vann även skotten med 17–7 och 9¬3 i andra och tredje perioden.

– Ja, då spelade vi verkligen stabilt. Det är precis så här som jag vill att vi ska spela, berömmer MB–tränaren ”Lelle” Carlsson.

MB svarade även fortsättningsvis för mycket snygga mål.

Junioren och backen Pelle Carlsson sköt ett droppskott i krysset. Sedan stänkte Serdar Semiz (för dagen en lysande säker välspelande back) in 3–2 från blå linjen. Och därefter avslutande lagets nya poängkung, Calle Graf, med att runda kassen och efter 51.19 snirkla in den sista spiken i Sollentunakistan. Calle har fått ett uppvaknade som heter duga och har nu gjort sju poäng på de två senaste matcherna. Imponerande. Fortsätt så här.

MB hade åter ett koppel av framstående spelare. Alla förtjänar överbetyg. Men ändå väljer vi för en gångs skull att lyfta några över mängden.

Målvakten för dagen, Rickard Carlsson, var jättebra. Han hade inte många skott. Men svarade ändå för halvdussinet toppräddningar.
Jeff Karlborg och Joakim Johansson var mycket övertygande och går efter jul båda från klarhet till klarhet.
Det var också en fröjd att se att nyförvärvet Eddie Lee spelar så enkelt och bra. Han är en stor tillgång för laget. Mot Sollentuna gjorde han också sin första poäng.

Nu duggar matcherna tätt i Alltvåan. Redan på söndag står nästa match på programmet. Då väntar hemmamötet med seriens kanske spelskickligaste lag, starka Värmdö. Senast lagen drabbade samman vann Värmdö med klara 9–2.

– Vi slår ur underläge. Men vi ska göra vad vi kan mot Värmdö, lovar MB:s succétränare ”Lelle” Carlsson.

Matchen hemma mot Värmdö på söndag börjar klockan 17. Ta då och besök MB-hallen och se nya pigga MB!

Även på tisdag finns chansen att se MB som då spelar MB hemma mot Mälarö.