Ny målrik seger för A-laget – sex mål i slutperioden

Tränare Tommy Orre nöjd efter MB:s starka vändning i slutperioden mot GV-12

Tränare Tommy Orre nöjd efter MB:s starka vändning.

MB Hockey tog på onsdagskvällen sin andra raka seger i HockeyFyran Södra Stockholm. IFK Salem besegrades på bortais och återigen blev det en målrik historia då MB hamnade i såväl 0-3-underläge som 2-5-underläge innan laget vaknade och gjorde sex raka mål.

A-laget har fått en bra start på säsongen med två segrar på två matcher. På onsdagen besegrades IFK Salem med 8-5 i Salems ishall, men segern satt långt inne. För med fem minuter in i slutperioden ledde Salem med 5-2 efter att ha haft ett målmässigt övertaget i matchen redan tidigt i den första perioden. Men då vaknade MB Hockey och vände på matchen på mindre än sex minuter med fyra raka mål. Sedan gjordes ytterligare två mål innan slutresultatet skrevs till 5-8.

Gustav Almlöf noterades för två fullträffar, i övrigt gjordes MB:s mål av sex olika målskyttar: Linus Svan, Christer Vikström, Jeff Karlborg, Adam Önnerud, Andreas Lind och Kristoffer Lärka.

FOTNOT: I matchen mot Stortorparna skrev vi tidigare att Andreas Lind och Linus Svan noterades för två mål var. Det var fel från det officiella målprotokollet. Istället ska Jeff Karlborg och Simon Olsson ha varsitt mål från den matchen och således åtta olika målskyttar.

Nästa match för A-laget är hemma mot Tullinge onsdagen den 31:a oktober. Nedsläpp 19.00.