MB hemmaslog Hallsta med uddamålet

MB Hockey hemmabesegrade Hallsta IK med 4-3 (2-1,2-1,0-1) i den tredje omgången av HockeyFyran Östra. Detta i en match som MB stundtals dominerade men där gästerna sånär kom i kapp i slutperioden.

MB Hockeys A-lag tog emot Hallsta IK på onsdagskvällen i SDC-hallen. Matchstarten fick dock skjutas fram något då gästerna satt fast i de långa köerna efter snöovädret och fick knappast en optimal uppladdning. Kanske speglade det inledningen av matchen som bitvis var slarvig från båda lagen och där MB gick till periodpaus med 2-1.

Den andra perioden hann knappt börja innan det var 2-2, men sedan ryckte MB upp sig och gick ifrån till 4-2 genom Fredrik Nordin och Tobias Tschöp. En ledning som sedan borde blivit större i slutperioden efter spel 5 mot 3 i nästan två minuter för MB med massor av skott mot den storspelande målvakten i Hallsta.

Istället kunde gästerna sticka upp och skicka in 4-3 med halva perioden kvar vilket gav matchen nerv igen.  Och även om gästerna hade några farliga lägen i slutet så stod sig 4-3 matchen ut och segern var över 60 minuter väldigt rättvis.

MB Hockey har sex poäng efter tre matcher och har redan på fredag ny match borta mot Skarpnäck. Nedsläpp 19.30.