Målfyrverkeri x 2 för MB Hockey

A-laget

MB Hockey fick en smakstart på det nya året när den nya serien HockeyFyran Stockholm Fortsättning B satte igång med två matcher på två dagar. Storsegern med 13-2 borta mot Hanviken i premiären på fredagskvällen följdes upp med 9-1 hemma mot Tullinge på lördagen.

I fredagens match i Hanviken trampade MB gasen i botten direkt och ledde med 6-1 redan efter den första perioden efter tre mål av Pontus Johansson. Efter två överlägsna perioder till, och totalt 66-24 i skott till MB i Tyresö ishall, skrevs segersiffrorna till 13-2. Pontus Johansson hann dessutom med ett mål till och blev förste fyramålsskytt den här säsongen. Därutöver hann Gustav Almlöf med att göra tre mål för MB Hockey.

I lördagens hemmamatch mot Tullinge fortsatte målfesten efter framför allt en stark mittperiod då MB Hockey gick från 1-0 till 5-0. Den här gången var Linus Svans tur att slå till med tre mål i samma period och ännu ett till i slutperioden. Årets andra fyramålsskytt således.

MB Hockey dominerade stort såväl spelmässigt som i avslut på mål, totalt 59-21 i skott mot Tullinge. Christopher Vikberg i MB-målet höll sånär på att hålla nollan inför hemmapubliken, men fick släppa ett skott förbi sig i slutperioden då gästerna fastställde slutresultatet till 9-1.

De två segrarna gör att MB Hockey toppar en haltande tabell i HockeyFyran Stockholm Fortsättning B med sex poäng. Redan på onsdag 17/1 är det dags för nästa match, då borta mot Haninge Anchors 2 i Haribo hallen. Matchstart 19.30.

Nästa hemmatch för MB Hockey är kommande lördag den 20/1 kl 16.00 mot Saltsjöbaden.