Jonas ”Nille” Nilsson klar som tränare i MB, med uppdraget att starta ett U16/J18-lag!

”Jonas Nilsson är 43 år och jobbar som projektledare. Jonas har jobbat med hockey vid sidan om i 13 år och har steg 3 utbildning som tränare. Det är med glädje vi hälsar Jonas välkommen tillbaka till MB Hockey!”
Björn Ferber, Sportsligt ansvarig

”Mitt senaste uppdrag var som tränare i Södertälje, som huvudcoach för U15. Jag har under mina 13 år som tränare även varit ansvarig tränare/coach från hockeyskola och hela vägen upp till A-juniorer. U16 är den enda årgång jag inte tränat. Under mina år som tränare har jag verkat i MB Hockey, Djurgårdens IF samt Södertälje SK. Jag är hockeyfostrad i Malmö IF där jag spelade under mina ungdomsår. Som junior spelade jag i IFK Täby.
Tanken med att MB startar upp ett U16/J18 lag är att ta hand om alla duktiga ungdomar. Efter att ha varit i ”storklubbarna” i ett par år nu och sett de tidiga utslagningarna, som jag också varit delaktig i, vill jag nu bidra till utvecklingen av unga spelare. Utslagningarna blev en väckarklocka för mig.  Vid säsongsstarten kom jag på att jag inte vill främja hetsen som finns ute i Hockeysverige. Att utveckla spelarna utan hets och inte ta genvägar för att vinna matcher är den väg som MB Hockey har som mål, det passar mig perfekt.”
Jonas Nilsson, MB Hockey