Dags för hemmapremiär på fredag: ”Vi hoppas på tre nya poäng”

Tränare Tommy Orre inför MB Hockey -Lidingö Islanders.

Tränare Tommy Orre inför MB Hockey -Lidingö Islanders.

 MB Hockey fick en bra start i hockeyfyran när GV-12 besegrades i bortapremiären med 10-7. På fredag är det dags för hemmapremiär mot Lidingö Islanders med nedsläpp 19:30.

– Njut av en bra taco-fredag och kom sedan till ishallen så ska vi försöka glädja er med tre poäng, säger MB Hockeys tränare Tommy Orre inför premiären.

Hemsidan når MB Hockey A-lagstränare Tommy Orre under onsdagen, mitt emellan lagets träningsdagar tisdag och torsdag.
Tommy berättar om en väldigt positiv träning i går tisdag, trots att kapten Calle Carnlöf INTE hade med sig någon tårta till laget. Så som sig bör efter ett hattrick.
– Det var väldigt skönt att vi vann första matchen, jag är nöjd med tre poäng, trots att det var för mycket utvisningar. Det var lite nervöst inför premiären, både från mitt håll och spelarnas håll, och det tog en period innan vi hittade rytmen i spelet. Jag fick också vara på spelarna i båda periodpauserna att sluta gnälla på domarna. Det hjälper inte att gnälla, domarna ändrar aldrig sina domslut och det ger dem bara onda ögon mot oss, säger Tommy Orre och fortsätter:

– Det var skönt att vi kunde vinna den andra perioden med 3-0 och sedan kunda stänga till matchen i sista. Även om vi gav dem lite luft under vingarna mot slutet. Jag var imponerad av GV-12, de hade bara haft två ispass innan matchen och det syntes att de hade många spelare som spelat högre upp.

Hur är läget i truppen inför hemmapremiären?

– Det känns bra även om vi har lite småskavanker. Vi fick Christer Vikström spelklar idag, så han gör sin första match på fredag med oss. Vi hoppas också få två spelare till klara innan fredag, där övergången ännu inte gått igenom registreringen av förbundet.

– Vi var 19 spelare på träningen i går och fem spelare saknades. I morgon torsdag kör vi ett kortare pass klockan 22.

På fredag väntar Lidingö Islanders i hemmapremiären, vad vet du om dem?

– Inte så väldigt mycket förutom att de har en stor trupp med många äldre rutinerade spelare. Bland annat finns gamle Huddinge- och AIK-målvakten Fidde Josefsson i deras lag, och han är född 1962. Jag såg att de förlorade premiären mot Vällingby med fem mål, så de vill säkert studsa tillbaka mot oss. Vi ska försöka ta dem på kondition och se till att göra ett mål mer än dem.

MB Hockey försöker få så många ungdomslag som möjligt att se hemmapremiären, vad kan du säga till de unga killarna och tjejerna som kanske ser sin första A-lagsmatch på fredag?
– Hoppas ni får se ett A-lag som vinner. Och att ni framför allt får se profiler i A-laget att se upp till. Jag kan också hälsa att det är många spelare från A-laget som gärna kommer ner och hälsar på era träningar framöver under säsongen när det passar dem, det tror jag nästan alla spelare vill göra.

– Så njut av en bra taco-fredag och ta sedan med er era föräldrar till ishallen så ska vi försöka glädja er med tre poäng!

MB Hockey – Lidingö Islanders, fredag 19:30 i SDC-hallen vid Sätra IP.
Fri entré, varmt välkomna!