J18

J18

Juniorhockey, med tid för annat

Vi försöker aktivt att göra det möjligt för spelare att kunna fortsätta med ishockey under sina juniorår även om man t.ex. vill lägga mer tid på skolan ett tag, prova någon annan aktivitet eller känna att man faktiskt kan träffa kompisar ibland, men givetvis också om man har höga hockeyambitioner och vill leva ishockey stor del av sin vakna tid.

Spelarna ska kunna få chans att växa in i sitt vuxenliv som ishockeyspelare, vilket vi är övertygade om kommer att leda till ett längre förhållande till sporten och ett förhållande som förhoppningsvis spiller över på nästa generation samt kommer ge spelarna många bra verktyg, erfarenheter och roliga minnen som dom har med sig som vuxna.

Detta innebär på inget sätt att det är oseriöst och slappt eller att man inte kan få en tillräckligt god ishockeyutbildning för att kunna spela ishockey på högre nivåer som senior, utan bara att det finns en respekt att ishockeyn är en av flera delar i varje spelares uppväxt, en del som alla kanske inte känner ska vara det enda som får existera från 6-års ålder och uppåt, även om det kan ha varit så under stora delar av den tiden och självklart även får fortsätta vara det, men viktigt att det inte ska behöva vara det.

För att göra detta möjligt så kommer vi per vecka endast att ha två obligatoriska lagträningar på is och ibland ett obligatorisk rent fyspass med hög närvaro och hög kvalitet, när det inte är för intensiv matchsäsong så ges även möjlighet till ispass där spelarna under egen ledning får diskutera fram och utföra träningen runt ett förutbestämt tema, givetvis med ledares närvaro och assistans fast då utanför isen.
I föreningen så finns det även goda möjligheter till extra isträning med våran eminenta tekniktränare L-J Johansson, som skyttar på våra många målvaktspass med Johan Ruud, samt att kunna delta på våran medlemshockey eller med andra ålderskullar. Spelarna kan även få visa ansvar och föregå med gott exempel genom att vara med som ledare på skridskoskolan, samt hockeyskolan och i vissa fall vara aktiva i yngre lags verksamheter. Vi har redan flertalet duktiga ungdomsdomare och jobbar på att fler ska kunna få möjlighet att gå den vägen inom sporten.

Vi sitter i år i hallens största och finaste omklädningsrum där vi kan åtnjuta fördelarna med att lämna sin utrustning, men även hänga lite tillsammans före/efter ispass. Föreningen har i ishallen ett stort gym där vi även har skaffat oss goda möjligheter att bli starkare och hålla oss skadefria med 3D-funktionell träning och kontinuerligt kommer att satsa på att förbättra utrustningen och göra den anpassad för vår verksamhet.Säsongen 2016/2017 kommer vi att spela seriespel i Stockholm Öst Div. 2

Denna text är endast skriven i syfte att informera spelare om hur tankarna runt kommande säsong går och inte för att ragga spelare från andra föreningar, utan för att få unga spelare som funderar på att lägga ned sin hockey att känna att det finns ett gott alternativ till det beslutet. Givetvis så följer MB Hockey Stockholms ishockeyförbunds avsiktsförklaring exemplariskt.

Om Du vill veta mer om våra tankar eller har några frågor så kontakta gärna mig.

Stefan EK – Tränare J18

Tränare: Stefan Ek | 070-267 08 26

Materialförvaltare:Alf Hellman | 070-966 00 09

U16/J18s hemsida »

– Eget omklädningsrum
– Minst 3 ispass i veckan + matcher
– Is från Aug – Maj, Alla ispass ingår i spelaravgiften, inkl för- och eftersäsong – inga dolda avgifter till lagkassa.
– Om ni är intresserade av att börja träna och spela med oss så kontakta Stefan Ek på telefonnummer ovan för mer information.