Välkommen till vår Skridsko- och Hockeyskola 2018/2019

Hockeyskola_2015

Vill ditt barn spela ishockey eller lära sig att åka skridskor? Anmäl er till stockholms kanske bästa skridsko- och hockeyskola! 

Vi startar Hockeyskolan lördagen den 29 september 2018 kl 12.00. Skridskoskolan startar lördagen den 6 oktober kl 11.00. I båda fallen är du såklart även välkommen att starta vid ett senare tillfälle.

MBs Skridsko–och Hockeyskola är till för alla tjejer och killar som vill lära sig skridsko-och hockeyteknik, men som framförallt vill ha roligt på isen. Det är gratis att prova på ett par gånger och viss utrustning finns att låna för den som inte har, vänligen kontakta kansliet i förväg för mer information kring tillgång på utrustning.


Skridskoskolan 

Skridskoskolan vänder sig i första hand till de som är födda 2010-2014, men även nybörjare i andra åldersgrupper kan delta.

I skridskoskolan ligger fokus på att lära sig åka skridskor och ha roligt på isen. Föräldrar är välkomna att vara med på isen och hjälpa till.  Till en början behövs mycket hjälp, men behovet brukar klinga av under hösten.  De äldre barnen, som snabbt lär sig eller som redan uppnått viss färdighet på skridskor, brukar av våra ledare flyttas upp till hockeyskolan under pågående säsong.

Utrustning:  Hjälm, gärna med galler och skridskor är obligatoriskt, använd gärna halskydd. Varma kläder och handskar är bra att ha. Hjälm och skridskor gäller även föräldrar som vill vara med på isen. Självklart blir det avslutning med diplomutdelning vid säsongsavslutningen.

Nytt för i år: Vi delar av isen och tillåter barnen att ha klubba (utan puck) på den ena sidan av planen så fort de vill och klarar det medan den andra sidan är till för de som bara vill lära sig åka skridskor.

Pris Skridskoskolan: 500kr c:a 20 pass, 1 pass/veckan, Lördagar 11.00, 6/10-2018 – 9/3-2019            

Anmäl ditt intresse här »


Hockeyskolan

Hockeyskolan vänder sig i första hand till de som är födda 2009-2012 och som uppnått en någon form av färdighet på skridskor.

Även barn i äldre åldersgrupper kan delta om de vill träna upp sig för att så småningom kvalificera sig för spel i lämpligt lag. Här handlar det om mer kvalificerad träning i framförallt skridskoteknik men även om spelträning med klubba och puck. Målsättningen är att till våren ha en stabil grupp som kan bilda ett lag för spel under hösten 2019. Även här kan en del föräldrar vara med på isen, men då gärna de som har viss erfarenhet av hockey. Självklart blir det också pris- och diplomutdelning när vi avslutar nästa år.

Utrustning: Hjälm med galler, handskar, halsskydd, skridskor med skridskoskydd och klubba är obligatoriskt.  Allt eftersom kan det vara bra att skaffa sig skydd (armbågsskydd, benskydd, hockeybyxor, axelskydd, susp och damasker).  Bra startkit (youth) finns att handla i välsorterade sportaffärer.

Nytt för i år: Vi kommer att dela av planen och låta tjejerna ha egen hockeyskola medan killarna har andra halvan. Detta bygger på att tjejgruppen blir tillräckligt stor. Om den inte blir det så kommer killarna och tjejerna att samträna.

Pris Hockeyskolan: 1000kr c:a 60 pass, 2-3 pass/veckan. I avgiften ingår även tillgång skridskoskolans ispass.

Träningstider: Lördagar 12.00, onsdagar 17.00, from 29/9 – 2018, tom 23/3 – 2019.

Anmäl ditt intresse här »

 

Är ditt barn äldre ber vi er i första hand ta kontakt med det lag som representerar den åldersgruppen, till exempel Team 06. Tränarna bedömer sedan om det behövs lite extra träning i form av hockeyskola eller träning i ett yngre lag.

Hockeyskolan och skridskoskolan bedrivs i vår egen ishall, SDC-hallen i Sätra, Björksätravägen 2, 127 36 Skärholmen). 

Vid ytterligare frågor, information och anmälan:

Ring vårt kansli på telefon 08-7089893, alternativt maila till kansliet@mbhockey.se eller till ungdomsansvarig jesper.moller@mbhockey.se