Intervju med Tommy Orre – ny tränare för A-laget

Tommy Orre, 51, ny tränare för MB Hockey.

Tommy Orre, 51, ny tränare för MB Hockey.

Satsningen på ett A-lag i MB Hockey lades på is inför säsongen 16/17.
Efter ett års uppehåll utan A-lag gör föreningen nu en omstart i division 4.
En blandning av gammalt och ungt med ledning av nye tränaren Tommy Orre som ser fram emot årets säsong.
– Det här ska bli riktigt kul, målet är att komma topp 2 och gå till Allfyran, säger Tommy Orre i en första intervju med hemsidan.

 

Tommy Orre, 51 år, har en gedigen bakgrund både som spelare och tränare. Moderklubb Tullinge TP, därefter spel i såväl Huddinge, AIK och Tullinge igen som junior och sedan nybildade Botkyrka HC och IFK Salem på seniornivå. Efter spelarkarriären har Tommy varit tränare med över 20 års erfarenhet  i klubbar som Norsborg, Flemingsberg, Tumba, Botkyrka, Salem, MB Hockey och senast Tullinge TP U16, innan frågan om att träna MB Hockeys A-lag kom.

– Jesper Möller (sportchef i MB, reds anm.) ringde mig i våras och frågade om jag var intresserad av A-laget, och jag kände direkt att det här skulle bli kul, förklarar Tommy Orre och fortsätter:

– Det blev många samtal till gamla spelare under våren och sommaren, och när vi samlades första gången efter sommaren hade vi över 20 spelare på is. Då kände jag verkligen att det här ska bli riktigt skoj.

 

Hur svårt är det att starta om med ett helt nytt nytt lag och en helt ny trupp?
– Det har varit väldigt roligt från första ispasset. Vi har en spännvidd på 28 år mellan den äldste i truppen som är född 71 till den yngste som är född 99, så vi har lagt fokus på att åka, passa och skjuta under inledningen av säsongen och lagt till fler spelövningar på slutet. Vi har fått ihop några femmor som fungerar någorlunda bra tillsammans. Det är kvalitet från förra årets div 1,2 och 3 och spelare från A-J plus ett gäng veteraner. Det känns som om vi har en jämn trupp.

 

MB Hockeys A-lag har tränat två gånger i veckan sedan augusti och även hunnit med fem träningsmatcher. Där har det blivit fyra förluster och en vinst, men Tommy är nöjd med utfallet på slutet.
– Det har varit tufft i några av matcherna, framför allt har vi haft tunt spelare och fått gå runt på 3-4 backar i några av matcherna. I den senaste matchen mot Skarpnäck var det första gången vi kunde gå på tre femmor, och då var vi riktigt nära att ta dem. Skarpnäck är en av favoriterna att vinna serien och har en uttalad målsättning att nå division 3.

 

Har ni satt upp någon målsättning inför året?
– Vi ska försöka komma topp 2 och gå till allfyran, men kommer inte gå över lik för att nå det målet, framför allt inte första året med det här nya laget. Vi är laddade för att göra vårt bästa.

 

Nu på fredag kväll är det premiär för MB Hockey i hockeyfyran Stockholm Mellersta. GV-12 (Gustavsberg Värmdö) väntar på bortais med första nedsläpp kl 19.00.
– Vi ser fram emot premiären med glädje. När man tittar på deras trupp så har de en del gamla namn som varit riktigt bra tidigare. Vi har en sista träning på torsdag inför matchen och åker dit med minst tre femmor och ser fram emot att komma igång. Och vi ser också fram emot hemmapremiären i SDC-hallen mot Lidingö Islanders nästa vecka, avslutar Tommy Orre.

 

Hela MB Hockeys spelschema i allfyran Stockholm Mellersta

 

Fredag 13 oktober, Omgång 1
Fredag 20 oktober, Omgång 2
Onsdag 25 oktober, Omgång 3
Onsdag 1 november, Omgång 5
Onsdag 8 november, Omgång 6
Fredag 10 november, Omgång 7
Fredag 17 november, Omgång 8
Torsdag 23 november, Omgång 9
Söndag 26 november, Omgång 10
Onsdag 6 december, Omgång 12
Fredag 8 december, Omgång 13
Onsdag 13 december, Omgång 14

19:30 Ekerö IKMälarhöjden/Bredäng Hockey